Σχετικά με εμένα

Η Έλενα Μωραΐτη είναι μία φωτογράφος γάμου απο την Ελλάδα με έδρα τον Πόρο, ένα νησί του Αργοσαρωνικού δυο ώρες απο την Αθήνα.

Προέρχομαι απο οικογένεια φωτογράφων καθώς και ο παππούς και ο πατέρας μου ήταν φωτογράφοι. Μεγαλώνοντας μέσα σε σκοτεινούς θαλάμους, με φιλμ και φωτογραφικές μηχανές, αγάπησα την τέχνη της φωτογραφίας απο νεαρή ηλικία. Σπούδασα Γραφικές Τέχνες στην σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών της Αθήνας και στην συνέχεια Φωτογραφία στην Leica Academy, μία από τις καλύτερες σχολές φωτογραφίας στην Ελλάδα. Πήρα μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και το 2015 έκανα την δικιά μου ατομική έκθεση φωτογραφίας στην PhotoVision, την μεγαλύτερη πανελλήνια έκθεση για φωτογράφους. Δούλεψα σε στούντιο δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα φωτογράφων μόδας και περιοδικών, αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία και γνώση στο τομέα αυτό, κάτι που μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην φωτογραφία γάμου καθώς πιστεύω πως την ημέρα του γάμου, η νύφη και ο γαμπρός πρέπει να αισθάνονται και να δείχνουν εκθαμβωτικοί!

Για εμένα η εικόνα δίνει μεγάλη αξία στο παρελθόν καθώς ζωντανεύει στην μνήμη μας γεγονότα που συνέβησαν και δεν θα ξανασυμβούν. Κοιτάζωντας μια φωτογραφία, μπορούμε να ξαναζήσουμε νοερά όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, με την ίδια σχεδόν ένταση που τις ζήσαμε και τότε που συνέβησαν. Για αυτό, το να αποτυπώνω φωτογραφικά όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές χαράς, συγκίνησης και τρυφερότητας ενός γάμου, είναι για εμένα κάτι πολύ σημαντικό. Δουλεύοντας με ζευγάρια απο όλο το κόσμο, μου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζω καταπληκτικούς ανθρώπους και να δημιουργώ για αυτούς, μέσα απο τις εικόνες μου, μοναδικές αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους την ζωή. Και αυτό είναι ανεκτίμητο!

Όπως είχε πει και ένας απο τους μεγαλύτερους φωτογράφους στην Ιστορία, ο Ansel Adams, ” Δεν βγάζουμε μια φωτογραφία, την δημιουργούμε”
Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός μου…