Ρομαντικός γάμος στο Δασκαλιό – Πόρος

alexandra & gurt

«Ο Πόρος έχει κάτι από Βενετία: Κανάλι, επικοινωνία ανάμεσα στα σπίτια με βάρκες, χλιδή, νωχέλεια, αισθησιακό πειρασμό, τόπος για διακεκριμένους διεθνείς ερωτευμένους». Με αυτές τις λέξεις ο Γιώργος Σεφέρης αποτύπωσε την σπάνια ομορφιά του Πόρου.
Στον Πόρο υπάρχει ένα μικρό νησάκι, το Δασκαλιό. Βρίσκεται απέναντι από τον Ρώσικο Ναύσταθμο στον Πόρο. Αν το δεις από ψηλά, μοιάζει να έχει ζωγραφιστεί στον χάρτη του κόσμου σε σχήμα καρδιάς. Το 2002 ο ΕΟΤ, ονόμασε το νησάκι «Ερως» και αποτέλεσε τη διαφημιστική καμπάνια προβολής της χώρας μας. Στο Δασκαλιό χτυπά δυνατά ένα κομμάτι της καρδιάς του Πόρου. Φεύγεις από το λιμάνι του Πόρου και φτάνεις γρήγορα εκεί (συνήθως με βάρκα). Με το που πατήσεις τα χώματά του θα δεις το εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου. Μια εκκλησία που πολλοί μελλόνυμφοι επιλέγουν για τον γάμο τους και πολλοί γονείς για να βαπτίσουν το παιδί τους. Το νησάκι αυτό του έρωτα έχει φιλοξενήσει γάμους Ελλήνων αλλά και ξένων που μοιάζουν να βγήκαν από κάποιο παραμύθι. Είναι γεμάτο πράσινο και έχει φόντο το απέραντο γαλάζιο, σε κάνει να νιώθεις ηρεμία, η καρδιά σου ησυχάζει. Αν δεν είσαι ερωτευμένος, φτάνοντας στο Δασκαλιό μπορεί ακόμα και να ερωτευτείς…
Ο Γκέρτ και η Αλεξάνδρα συνδύασαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα με έναν ρομαντικό γάμο στο Δασκαλιό, ίσως το πιο ρομαντικό μέρος για να ενωθούν δυο ζωές. Υπο το “μάτι του Θεού” που είναι ζωγραφισμένο στην είσοδο του προαύλιου της εκκλησίας και μεταξύ συγγενών και φίλών έφτιαξαν το δικό τους “και ζήσαν αυτοί καλά” σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο που μαγεύει ζευγάρια και φωτογράφους!